Marlies Tenhagen en Bas winnen de Kür op Muziek op “de dag van het Iberische paard “

Marlies en Bas hun fraaie Kür op Muziek in Bunschoten. Bij stal Groenendaal werdt de “dag van het Iberische paard” gehouden. Een leuk evenement om te bezoeken als je van barokke paarden houdt. Er waren diverse clinics en shows, een rassendefilé, openbare lessen en een leuk strodorp met alles erop en eraan. Het evenement werd georganiseerd door Paarden van de Zon. Een organisatie die de IberiMei 2013 517sche en Barokke rassen promoot waaronder dus ook het Friese paard.

Voor de Kür op muziek waarin verplichte onderdelen getoond moeten worden had Marlies op de Muziek van Lord of the Dance zelf de choreografie wat aangepast vanwege de Internationale regelementen die gelden voor een K2 Kür voor barokke paarden. Daarmee legde ze de moelijkheidsgraad een fors stuk hoger om zo een hogere score te kunnen behalen. Dat was gelukt want dit werd door beide jury’s beloond met een acht. Een acht voor de choreografie en muziekkeuze en een 9 voor de aankleding!

Ook voor de rijtechnische onderdelen hadden we goede punten behaald. Zevens voor de gangen, de impuls en verzameling, gehoorzaamheid, ontspanning en aanleuning en houding en zit. Natuurlijk lagen er hier en daar nog wat verbeterpuntjes maar dat blijft altijd. Maar met een acht voor de harmonie van het geheel, wordt je toch erg blij van zulke cijfers. Toch fijn als je goede gevoel van het rijden ook in de cijfers weer terugkomt.

Het was een leuke en leerzame dag en we hebben ervan genoten, wat kan paardrijden toch plezierig zijn!

 

 

2 thoughts on “Marlies Tenhagen en Bas winnen de Kür op Muziek op “de dag van het Iberische paard “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *