Paard in water

Aquatrainingscentrum Midden-Nederland

INFO FILM: https://vimeo.com/138752739

De  eerste en enige aqua trainer in Nederland met uphill functie en computer gestuurde controlled training.

 

  •  Sport & prestatie ondersteuning
  •  Revalidatie, rug en schouderproblemen
  •  Preventie van blessures
  •  Spieropbouw & souplesse
  •  Kracht & vitaliteit
  •  Herstel na operaties; wonden en mok
  •  Voor alle disciplines
  •  Voor elk paard beter!

 

De aquatrainer is de ideale manier om uw paard functioneel te trainen. Dit geldt zowel voor het gezonde paard in training als voor een paard in een revalidatietraject.
Door het lopen in water worden grotere spiergroepen aangesproken. Dit heeft een positieve invloed op algehele spierkracht, coördinatie, balans en Core Stability.

aqua DD 140315 aa

 

De unieke waarde van de aquatrainer ligt in de vele instelmogelijkheden. Voor ieder paard kan een optimaal individueel trainingsschema worden gemaakt aangepast aan de doelstelling van de training. Het niveau van het water, de hellingshoek en de snelheid van de loopband kunnen naar wens worden aangepast.

003 20160726 Madjied in bad

 

Het niveau van het water beïnvloedt de intensiteit van de training. Bij laag waterniveau wordt het paard uitgenodigd om de benen hoger op te tillen. Bij hoog waterniveau wordt het lichaamsgewicht gecompenseerd door de opwaartse druk van het water. Hierdoor worden gewrichten op een veilige manier belast en kan optimaal getraind worden.

001 20160726 Madjied in bad

De hellingshoek van de lopende band is tijdens de training te veranderen zodat er uphill (bergopwaarts) getraind kan worden. Hierdoor is per training te bekijken hoeveel het paard aan kan. Zo kan het paard op een gecontroleerde manier spieren opbouwen en in balans komen. Tijdens de training kan er precies gemeten worden hoe lang en in welke hellingshoek het paard loopt. Deze uphill training heeft een enorme toegevoegde waarde bij de opbouw van spiermassa en ontlasting van de voorhand. Deze functie is uniek voor onze Aqua trainer. Een traploze helling van 0 tot 10 % kan worden ingesteld in de facetten en tijdsindeling van het trainingsprogramma. Deze unieke functie verhoogt het resultaat van de voorwaartse bewegingstraining met 27 %, waarbij de toplijn van het paard positieve training ondergaat waardoor de rug- en nekspieren verstrekt worden en het uithoudingsvermogen vergroot wordt.

De temperatuur van het water in de aquatrainer is constant 12 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat het paard zijn warmte kwijt kan tijdens de training en heeft een koelend effect op de pezen.
Een krachtig filtersysteem zuivert het water en door de lage temperatuur wordt bacterievorming tegen gegaan.

Wat kunnen wij uw paard bieden? Door het unieke concept van de uphill training en het ‘controlled training system’ in combinatie met de hartslagmeting van uw paard, kunnen we meten welke inspanning er wordt geleverd. Hierdoor heeft u goed inzicht in de trainingsopbouw en het trainingsverloop. Want meten is weten!
Dat is wat Paard & Water voor u en uw paard kan betekenen.

Wat kunnen wij u persoonlijk bieden?
In de sfeervolle ambiance en rustige atmosfeer kunt u de training bekijken en beleven vanuit de gezellige veranda lounge. Met een kop koffie of drankje binnen handbereik is de training ook te volgen via een TV scherm.

Stalling en accommodatie.
Wij bieden u de mogelijkheid uw paard te stallen in de geheel nieuwe stalling gelegen naast de trainingsruimte van de aquatrainer. Behalve de aquatrainer beschikt onze accommodatie over een binnen (20×40) en buiten (20×60) rijbaan met de XP4 vezel bodem. Ook kan gebruikt gemaakt worden van de grote stap- en trainingsmolen en de longeerkraal. Paddock en weidegang behoren ook tot de mogelijkheden.

 

aqua 2015 2 035

 

Paard in water 

Meetbaar Sterker!